TID FOR EGENTERAPI

Jeg har alltid hatt stor respekt for autoriteter og anser meg for å være et rimelig lovlydig menneske. Derfor har det aldri falt meg inn annet enn å følge de retningslinjer vi blir pålagt i disse dager og jeg har innsett at det bare er å smøre seg med tålmodighet og se frem i mot bedre tider. Jeg vil også påstå at jeg er et utpreget positivt menneske. Jeg ser stort sett lyst på tilværelsen og henger meg ikke unødvendig opp i grums.
Så det har gått rimelig greit. Helt til nå.

Nå klarer jeg ikke lenger å finne roen jeg kjente på de første ukene. I en tilværelse som ga oss mer tid og mulighet for å senke skuldrene en stund. Nå kjenner jeg mer på en uro og en rastløshet som plutselig gjør det vanskelig å sette seg ned å nyte en god bok. Klarer ikke konsentrere meg. Og setter jeg meg på terrassen med en kopp te for å nyte vårsolen kommer snart en intens kribling i hele kroppen. En kribling som gjør det umulig å slappe av.

Og denne rastløsheten kan få de merkeligste konsekvenser. Som at jeg skifter antrekk fire ganger om dagen selv om jeg sitter her moms alene på kontoret og ingen ser meg. Bortsett fra mann og sønn, da. Og de legger ikke merke til det engang.

Og denne tilværelsen går jo ikke over med det første. Og ikke bare det. Nå er det påske. Og i stedet for å åpne sommerhytte som vi pleier skal vi nå også tilbringe den her hjemme. Og jeg innser at hvis jeg ikke gjør noen grep kan det gå hardt ut over familieidyllen. For å si det mildt.

Og i mangel av gestaltterapeut Helle for tiden, må jeg ty til egenterapi. Med noggo attåt. Så nå trekker jeg ut på terrassen igjen. Ut i vårsolen. Teen bytter jeg ut med et glass iskald hvitvin og krysser fingre for at det gir mer ro i sjelen. Ingenting skal være uprøvet i hvert fall. Det er helt sikkert. Og så skal jeg minne meg selv på alt jeg har å være takknemlig for. Hvor heldig jeg er uansett situasjon. Skifte fokus. Og kjenner jeg meg selv rett så skal dette gå helt fint. For er det noe jeg ikke liker så er det å ha det ugreit. Og det er jo helt opp til meg.

Så dere, god påske og ikke minst – skål for litt egenterapi i unormale tider.

568 KOMMENTARER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.