STIL-IKONER

Jeg kler meg etter humøret. Det betyr at for meg nytter det ikke å legge frem klær kvelden før. Noe som selvfølgelig ville vært veldig smart. Da har man tid til å tenke gjennom et antrekk og ikke minst eventuelt tilbehør. Mitt klesvalg for dagen skjer ett eller annet sted mellom morgenens dusj og en halvfordøyd frokost. Noe som i beste fall resulterer i veldig enkle hverdagsantrekk. I verste fall rimelig kjedelige.

Veldig rart, egentlig. For jeg er i overkant opptatt av klær og stil. Derfor bruker jeg faktisk en god del tid på å studere andre kvinner og deres klesstil. For meg er det pur lykke å sitte på en fortausrestaurant og bare betrakte. Men selv i rask gange fra A til B scanner jeg de som går forbi meg på fortauet. Man kan suge til seg mange gode idéer og tips til egen garderobe på den måten.

En annen måte jeg henter inspirasjon på er ved å sjekke ut nettsteder som Netaporter, Mytheresa og andre designbutikker på nett med high-end merker. Da kan jeg holde meg oppdatert på hva som skjer på motefronten og bruke det som inspirasjon når jeg gjør mine innkjøp. På mye rimeligere steder.

Men der jeg definitivt henter mest inspirasjon er på Pinterest. Og Pinterest bruker jeg på flere måter. Jeg kan gjerne søke opp et spesielt tema og hente ut det jeg ønsker på den måten. Eller se hva som dukker opp når jeg søker mer generelt. Men det beste jeg vet er å titte innom mine favoritt stil-ikoner. Det trenger ikke alltid være kvinner med en stil som nødvendigvis passer meg, men rett og slett kvinner med en særdeles god stilsans. Og nå tenkte jeg å dele noen av de med deg.

Øverst på listen står Carolyn Bessette-Kennedy. Ja, jeg vet, nå snakker vi endel år tilbake. Men jeg bøyer meg i støvet for denne super klassiske kvinnens stil. Jeg har til gode å se henne i et antrekk som ikke hadde fungert like godt i dag som det gjorde den gang. Det kaller jeg stilsikkert.
Litt i samme gate, men tilbake til vår egen tid, vil jeg trekke frem Gwyneth Paltrow. Også hun så absolutt på den klassiske siden, men samtidig med et avslappet og til tider nesten litt bohemsk look. Love, love, love.

Personlig liker jeg å variere litt stilmessig. Så neste ut på min liste over stil-ikoner er Emanuelle Alt. Fortsatt elegant men så definitivt med en edge. Under alle mine like mislykkede slankekurer de siste årene er det henne jeg har brukt som inspirasjon. Sett for meg meg selv i hennes über-kule antrekk og tenkt, en dag…….Den dagen har ennå ikke kommet, men det skyldes helt andre ting enn mangel på inspirasjon, er jeg redd.

Og sist, men ikke minst – mitt store, norske stil-ikon. Kari Bremnes. Snakk om enkelt og elegant men samtidig ofte med statement tilbehør som gjør det super-rocka og ikke minst personlig. Og dama er over 60! Hun er så til de grader beviset på at selv etter å ha passert 50 må vi ikke nødvendigvis sette så mange begrensninger for oss selv på klesfronten. Fifty+ and Fabulous. Med Kari som forbilde skal jeg nå forsøke å utfordre egen stil en smule og ikke minst – sette av litt mer tid om morgenen til påkledning.

566 KOMMENTARER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.