SOMMER-LUKSUS

Er det noe som blir viktigere og viktigere for meg ettersom årene går så er det fritiden min. Tid sammen med familie og venner. Den følelsen når jeg går ut i ferie og det ligger et hav av tid foran meg til avslapping og hyggelig samvær med de menneskene som betyr mest for meg her i verden. Det er ikke mye som kan måle seg med det.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri takker nei til litt luksus i ferien. Elsker å ligge på kritthvite strender med turkis hav så langt øyet rekker. Bo på flotte hotell og bli vartet opp på alle tenkelige måter. Men det slår ikke feil. Etter 10-12 dager går jeg lei. Lei av hotell-frokosten. Lei av middager på fine restauranter. Lei hele luksus-tilværelsen. Vil bare hjem.

Det har ikke alltid vært sånn. Dette er også noe som har kommet med årene. Jeg takker fortsatt ikke nei til litt luksus innimellom, for all del, men jeg setter mer og mer pris på det enkle. Og akkurat nå betyr det hytteliv.

Og vårt hytteliv er i sannhet enkelt. Med ute-dusj og snurre-do. Selve hytta lever på overtid i påvente av å bli revet og erstattet av ny. En prosess som til stadig blir utsatt av forskjellige årsaker. For øyeblikket grunnet økonomi. Men den er lys og hyggelig innredet og med en fantastisk god og romslig platting som i stor grad veier opp for forfallet ellers. Med nok av plass til både soling, sofa-kos og deilige måltider på varme sommerkvelder.

Og dette er altså mitt nye ferie-paradis. Her kan jeg fint leve i fire uker. Og jeg går ikke lei. Går ikke lei tidlige morgenbad i forfriskende temperert sjøvann. Ei heller late dager i solen med en god bok. En padletur på fjorden. For ikke å snakke om grilling av selvfisket makrell som nytes i godt selskap. En tur i ute-dusjen når det regner og blåser. Stå der ute med det varme vannet sildrene over kroppen som et trygt skjold mot den kalde luften. Og inne er det fyr på peisen som skaper lun og god stemning i den enkle hytta.

Ingen tvil. For meg kommer luksus i forskjellige former. Og den ene trenger ikke utelukke den andre. Forandring fryder. Men en ting vet jeg. I lengden er det enkle det beste. Ihverfall for meg.

God sommer alle samme.

Les også gjerne https://fiftyforward.no/summer-basics/ og https://fiftyforward.no/kimonoen-sommerens-favoritt/ for inspirasjon.

123 KOMMENTARER

 1. “I haven’t seen you in these parts,” the barkeep said, sidling over to where I sat. “Personage’s Bao.” He stated it exuberantly, as if say of his exploits were shared by way of settlers hither multifarious a fire in Aeternum.

  He waved to a wooden butt upset us, and I returned his gesticulate with a nod. He filled a glass and slid it to me across the stained red wood of the bar in the vanguard continuing.

  “As a betting man, I’d be delighted to wager a fair speck of invent you’re in Ebonscale Reach for the purpose more than the wet one’s whistle and sights,” he said, eyes glancing from the sword sheathed on my in to the bow slung across my back.

  http://images.google.cm/url?q=https://renewworld.ru/otlichie-new-world-versii-deluxe-i-standart-edition/

 2. “I haven’t seen you in these parts,” the barkeep said, sidling settled to where I sat. “Personage’s Bao.” He stated it exuberantly, as if say of his exploits were shared by way of settlers hither multifarious a firing in Aeternum.

  He waved to a expressionless hogshead apart from us, and I returned his gesture with a nod. He filled a telescope and slid it to me across the stained red wood of the excluding in the vanguard continuing.

  “As a betting chains, I’d be willing to wager a fair speck of silver you’re in Ebonscale Reach in search more than the swig and sights,” he said, eyes glancing from the sword sheathed on my cool to the bend slung across my back.

  http://maps.google.jo/url?q=https://renewworld.ru/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.