MAKE-UP TIPS FOR MODEN HUD.

Sminkepungen min er et sørgelig syn om dagen. Og det er en grunn til det. Jeg har omsider innsett at den trenger en gjennomgående utskiftning. Huden min har endret seg mye de siste årene uten at jeg har endret hverken sminke-rutinen min eller produktene jeg benytter. Ikke smart. Og for å gjennomføre en sånn total utskiftning er det greit å ha anledning til å teste ut produktene man vurderer. Det er ikke like enkelt med de strenge kravene til hygiene parfymeriene må overholde nå for tiden.

Men i påvente av bedre tider har jeg fått mange gode råd og tips underveis som jeg kommer til å nyte godt av når jeg forhåpentligvis om ikke altfor lenge kan gå til innkjøp av nytt innhold i sminkepungen. Og de rådene og tipsene har jeg lyst til å dele med dere.

Det aller viktigste er et godt grunnlag. Og for oss med moden hud betyr det fukt, fukt, fukt. I tillegg til en god dagkrem bytter jeg innimellom ut nattkremen med en rik fuktmaske. Det syns jeg fungerer veldig bra. Og hvis vi tar oss tid til en lett ansiktspeel i dusjen et par ganger i uken blir også huden mer mottagelig for fukten vi tilfører.

Tørr hud og eventuelle hetetokter i forbindelse med overgangsalder gjør det ekstra viktig med sminke som holder seg godt på huden. Ung hud kan komme unna med mye. Men for oss med moden hud er det viktig å bruke riktige produkter og produkter av god kvalitet for et godt resultat. Og et av rådene jeg har fått er å starte med en god primer . Vi bør velge en uten skimmer eller perlemor men gjerne en som er kombinert primer og fuktighetskrem.

Når det gjelder foundation eller BB-cream bør vi gå til anskaffelse av en som gir fukt i tillegg. Den må også gjerne være lysreflekterende, noe som gir oss mer glød til huden. Og nå kan vi med fordel gå over til å bruke en flytende concealer. Den vil i mindre grad enn en dekkstift samle seg i linjer og rynker rundt øynene og forsterke dem. For best resultat bør også den være lysreflekterende. Og hvis mulig – dropp pudder. Det har en tendens til å legge seg i rynker og linjer og fremheve disse. Og det vil vi jo ikke ha noe av.

Så var det øyenskyggen. Jeg har forhørt meg med flere sminkører og de er alle enige om at matt øyenskygge er det som fungerer best for oss modne kvinner. Hvilke farger og hvordan vi legger skyggen kommer an på både farge og form på øynene. Men “less is more” kan være en god regel å følge for oss alle. En god eyeliner vil uansett fremheve øyet på god måte. Og med en omgang med vippetangen før vi påfører mascaraen er vi garantert et åpent og våkent blikk.

For meg er det spesielt to ting som er med på å definere et ansikt. Øyenbryn og kinnben. Derfor bruker jeg alltid en brynspenn for tettere og jevnere farge og ikke minst for forming av brynene. På kinnbena er jeg blitt anbefalt en lys rosa blush for et friskt utseende, eller en bronzer for en lett contouring.

Og pling plong – med en dash lipgloss eller et strøk av yndlings-leppestiften er vi i mål. Og med dette som grunnlag gleder både sminkepungen min og jeg oss vilt og hemningsløst til neste besøk i et parfymeri. Måtte det bli snarlig.

2 025 KOMMENTARER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.