HOMECATION

Vi har allerede både vacation og staycation. Så hvorfor ikke ta det hakket lenger og innføre homecation.

Etter å ha brukt de siste ukene på blant annet rydding av skuffer, skap og boder samt maling av kjøkken og spisestue kjenner jeg nå på et påtrengende behov for litt luksus. Og det er jo ikke like lett i disse dager. Så jeg har funnet ut at jeg skal nøye meg med følelsen av luksus sånn i første omgang.

Herav homecation. Og hvordan fungerer så en homecation lurer du kanskje på?
Jo, sånn som i dag. Søndag, fantastisk vær, men dessverre jobbedag for meg. Fordelen er selvfølgelig at jeg kan sitte ute å jobbe, men det er sørgelig lite luksusfølelse det gir. Uansett hvor skinnende ren og sommerpyntet terrassen er.

Så hva gjør jeg da? Jo, da kler jeg meg for en dag på stranden i Tulum. Fineste bikinien med lang kaftan over og selvfølgelig lekre sandaler og solhatt. Og i tillegg til et stort glass isvann har jeg unnet meg et raust glass bobler i våre fineste glass. Nå er jeg muligens av den lettlurte typen, men ikke bare føles Tulum litt nærmere, jobben går som en drøm, også.

Men det er jo ikke bare Tulum som lokker. Luksus-safari i Afrika står også høyt på listen. Så i natt skal jeg sove på terrassens sesongklare daybed. Da er det bare å lukke øynene, så befinner jeg meg under hvite, svale teltduker langt ute på savannen.

Og sånn kan jeg holde på. Fortsatt er det mange luksusdestinasjoner og ta av. Og de aller fleste av dem skal jeg faktisk klare å skape et snev av her hjemme.

Litt usikker på nattens reise må jeg innrømme. Jeg må jo klare meg uten løvebrøl i det fjerne, og med et sannsynlig stort dropp i temperatur på nattestid ser jeg at jeg kan slite litt med luksusfølelsen etterhvert. Men det skal ikke være uprøvet, det er sikkert.

Men for nå er det Tulum, sol og bobler som gjelder. Natt i Afrika er fortsatt noen timer unna.

God søndag alle sammen.

4 471 KOMMENTARER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.