GUFF OG SKUM

For en tid tilbake kom jeg i snakk med en eldre dame på bussholdeplassen. Det hele begynte med at hun unnskyldte seg for hvordan hun så ut. Hun skulle til frisøren og hadde av den grunn ikke stelt håret den morgenen, men i stedet bare tullet et skjerf rundt hodet for å skjule det verste. Hennes uttalelse sto i sterk kontrast til min første tanke da jeg så henne komme gående. Utrolig flott dame med et nydelig, tynt ullskjerf elegant dandert rundt hodet, akkurat som filmdivaene på 50-tallet når de var ute å kjørte i åpen bil. Og det fortalte jeg henne. Hun mente uansett at hadde hennes datter sett henne nå hadde hun fått skjenn. Jeg holdt fortsatt på at jeg syns hun var en usedvanlig flott dame.
Hun kunne fortelle at hun var 89 år og hadde jobbet som sykepleier hele sitt liv. Et arbeid hun hadde likt særdeles godt. Hun hadde to barn som hadde klart seg bra i livet og, inntil han døde for noen år siden, levd med en god og snill mann. Med andre ord et godt liv, noe hun mente var en viktig faktor for en alderdom med god helse og god livskvalitet.


Og så har jeg så lenge jeg kan huske avsluttet hver dag med et bad, fortsatte hun. Godt varmt vann og aller helst med mye, deilig skum. Det meste løsner med et bad, mente hun. Alt fra stive, slitne muskler til tankerekker som har satt seg litt fast. Og når kropp og sjel har myknet tilstrekkelig i det varme vannet, avslutter hun med sine faste gymnastikk-øvelser på det varme badegulvet. Og så er jeg klar for sengen – og jeg har aldri hatt problemer med dårlig søvn, avsluttet hun.

Jeg har tenkt mye på den samtalen i ukene som har gått siden møtet vårt på bussholdeplassen. På hvor viktig det er med god livskvalitet. Og ikke minst, på hvor viktig det er å fokusere på det som faktisk er godt i livet vårt. Alt vi kan være takknemlige for. Hvor mye vi får igjen ved å være litt mer bevisst på hvor vi har tankene våre. På hva vi gir oppmerksomhet. Det vil alltid være faktorer i livet vi ikke styrer selv, men tankene våre styrer vi. Og handlingene våre.

Så når jeg nå om et lite øyeblikk trykker publiser på dette innlegget skal jeg fylle badekaret til randen med deilig varmt vann og masse badeskum. Og jeg skal gli ned i vannet og kjenne hvordan både stive muskler og fastgrodde tankerekker mykner. Og så tenker jeg at det er en god start på veien mot å bli gata´s råeste 90-åring.

Ha en deilig søndag alle sammen.

524 KOMMENTARER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.