FORANDRING FRYDER

Vi kan vel alle kjenne på behovet for forandring med jevne mellomrom. Ikke minst denne vinteren og våren. Isolasjon og avstand har gjort noe med oss. Jeg tror de aller fleste har kjent på en genuin erkjennelse av hvor ufattelig godt vi har det. Under normale omstendigheter. Når forandringer og kontraster i livet er en selvfølge.

Ofte er det ikke store forandringen som skal til før vi føler oss mer tilfreds. Mer i flyt igjen. Kanskje er det bare å prioritere mer egentid i en hektisk hverdag. Komme i gang med treningen. Igjen. Komme seg bort en helg. Se noe nytt. Oppleve noe annerledes. Det skal gjerne ikke mer til før vi har fått det påfyllet. Fått den forandringen i tilværelsen som gir oss mer energi. Ny energi. Og så glir hverdagen så mye lettere igjen.

Så har vi de mer grunnleggende forandringene. Endringer som vil påvirke oss og livet vårt over tid. Kanskje også andres liv. Kanskje for alltid. Endringer som krever nøye vurdering og mye tankevirksomhet før man gjennomfører dem. Eller ikke. Og når behovet for disse endringene melder seg, finns det ikke noe quick fix. Ingen fasit. Ingen snarvei til mål. Det kan sågar kreve en god porsjon mot på veien.

En type endring på dette nivået kan være behovet og ønsket om en forandring i arbeidssituasjonen vår. Og er du 25-30 år så er jo ikke det i seg selv noen big deal. Men når vi pusher 50, eller kanskje allerede har passert 50, vil jeg tro at fler enn meg ser på alderen som en ulempe og potensiell hindring for å nå målet.

I mitt tilfelle kom motet lenge før selvtilliten og troen på at jeg kunne klare det. Jeg gikk fra en trygg og god jobb ut i uvissheten. Med et ønske om å skape min egen arbeidsplass. Hadde jeg visst det jeg vet nå kunne jeg fått god hjelp allerede før jeg tok skrittet helt ut. Ikke minst på det mentale plan. Det var først i etterkant jeg kom i kontakt med gestaltterapeut Helle Nini Vang http://www.helleninivang.no/kontakt.html som har hjulpet meg mye underveis i prosessen. Sørget for at jeg sakte men sikkert står stødigere i meg selv. Jeg har også etterhvert kommet i kontakt med Hege Linneberg https://www.hegelinneberg.no/ som gjennom sin 5-stegs plan bygger selvtillit og trygghet på veien mot målet.

Og sist, men ikke minst – min coach og karriereveileder Erik i AS3. Som med sin solide kunnskap på feltet har vært en uvurderlig støtte underveis. Og i neste blogg-innlegg deler han av sin erfaring rundt temaet endring i jobb og karriere for oss fra 50 og oppover. Jeg tror det kan være verdt å få med seg enten du vurderer endring eller ikke. For hvem vet – plutselig en dag kjenner også du på at en forandring ville fryde.

29 KOMMENTARER

  1. me encantei com este site. Para saber mais detalhes acesse o site e descubra mais. Todas as informações contidas são informações relevantes e únicos. Tudo que você precisa saber está ta lá.

  2. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

  3. Thank you a lot for providing individuals with a very memorable chance to read critical reviews from here. It really is so good and also full of a good time for me and my office mates to search the blog particularly three times a week to find out the fresh secrets you have got. And of course, I am certainly amazed with all the magnificent guidelines you give. Selected 4 ideas in this post are definitely the most effective I have ever had.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.