FAST FORWARD

Det har vært endel fokus på det å bli eldre i vårt samfunn den senere tiden. Blir vi fortsatt regnet med? Hva kan vi forvente? Hva kan vi eventuelt kreve? Hva vil det kreve av oss?

Ingen tvil om at vi, dagens fiftyforward´ere, føler oss og mest sannsynlig også er “yngre” enn tidligere generasjoner. Det skyldes nok blant annet i stor grad den teknologiske utviklingen vi har vært med på. Og som følge av den lever vi helt andre liv enn tidligere generasjoner og levestandarden er betraktelig bedre for de fleste.

Den teknologiske utviklingen ser ikke ut til å stoppe opp med det første. Og generasjonen etter oss kommer ikke til å stoppe opp for å plukke med seg sinkene.

Så ja, vi er “yngre” enn tidligere generasjoner. Men jeg tror det til gjengjeld kommer til å stilles adskillig høyere krav til oss i forhold til å holde tritt med tiden hvis vi ønsker å beholde relevans og respekt hos de yngre. Både i arbeidslivet så lenge vi står i jobb og privat. Det holder ikke lenger å sitte og fortelle anekdoter fra gyngestolen.

Jeg tror vi i en helt annen grad enn tidligere må holde oss fortløpende oppdatert. Ikke bare på hva som skjer rundt i verden, men også på den teknologiske utviklingen. Vi må følge aktivt med inn i fremtiden på en helt annen måte enn tidligere generasjoner eldre.
Respekt er ikke lenger noe vi kan kreve kun i kraft av å være eldre. Vi må fortjene det. Så det er bare å holde inne fast forward-knappen og henge med i svingene hvis vi fortsatt ønsker å regnes med av de som kommer bak oss.
Og blir vi fristet til å krype opp i gyngestolen for en liten pust i bakken bør det følge med en digital device eller to. Om så bare for syns skyld.

Ønsker dere alle en behagelig torsdagskveld.

531 KOMMENTARER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.