DEN NAKNE SANNHET

Er det flere enn meg som opplever at bena ser ut til å bli kortere jo eldre vi blir? Jeg er fortsatt like høy som jeg alltid har vært , så hvor blir bena av? Forfra ser det fortsatt relativt greit ut, men bakfra – en helt annen historie.
Og jo kortere bein, jo høyere heler. Noe som har resultert i to overtråkk på to år. Jeg er nemlig egentlig helt håpløs på høye heler. Men hva gjør man ikke.

Så slo sannheten ned som en bombe. Jeg leste at i løpet av kvinners levetid siger rompa opptil 17 centimeter. 17 centimeter!! Ja, det er bare å ta frem linjalen. Det er ikke småtteri, skjønner du. 17 centimeter! Ikke rart bena føles kortere når rompa spiser opp lårene centimeter for centimeter! Og med tanke på at jeg nå snart fyller 54 kan jeg vel gå ut i fra at min har sunket sånn cirka halvparten, kanskje? Da nærmer vi oss jo faretruende knehasene! Ikke rart jeg har gått med en følelse av at rompa subber bakken de siste årene.

Når sant skal sies er det ikke bare rompa som er problemet. Etter fylte 50 må jeg ærlig innrømme at det har skjedd endel med kroppen som jeg sliter litt med å ta inn over meg. Den kroppen som møter meg i speilet om morgenen stemmer liksom ikke helt overens med det bilde jeg har i hodet.

Og jeg innser at mye av skylden må jeg ta selv. Jeg har alltid vært ganske bedagelig av meg og trening har det unektelig blitt altfor lite av. Frem til nå har jeg i tillegg hatt en ganske “snill” kropp som har klart seg sånn nogenlunde, uten altfor mye bistand fra min side. Nå formelig skriker den om hjelp. Og den vil ha det NÅ!

Og det innser jeg at den må få. Og den må faktisk få det NÅ. Det holder ikke med powerwalks lenger, nå må det styrketrening til. Og jeg kjenner at det lugger litt, men nå er det ingen bønn.
Og siden det i år hverken blir tur til fjells eller åpning av sommer-hytte i påsken er jo det en glimrende anledning til å legge inn trening som en del av den daglige rutinen. Dette blir bra.

Og så, viktigst av alt – belønningen!
Og den trenger jeg jo ikke vente med til påske. Så nå har jeg klikket “add to cart” på sommer-sandalene jeg har siklet på i ukevis. Og det skal jeg love deg – det lugget ikke i det hele tatt.

4 282 KOMMENTARER

  1. [url=https://xenical.store/]orlistat for weight loss[/url]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.