COURAGE

En av de gangene jeg kan huske at jeg hilste på denne modige, besluttsomme delen av meg selv var da jeg som 19-åring og au-pair i Paris for n´te gang fant en konvolutt på kjøkkenbordet med beskjed om alt jeg gjorde feil og det samme ultimatumet som de foregående gangene – gjør en bedre jobb eller reis hjem.


Da var hun instinktivt der. Besluttsomhetsdyktig og sterk. Og hun tok opp telefonen, ringte sin beste venninne og ba om hjelp.
Og sammen pakket de ned nesten ett år i kofferter og bager, vasket ned soverom og bad og satt på sengen, hånd i hånd, og ventet på at vertsfamilien skulle komme hjem.
Og da spørsmålet igjen kom, denne gangen ansikt til ansikt, svarte hun; je pars.
Og på tross av at herren i huset barrikaderte seg på sitt kontor, og det eneste vi hørte der inne var en tirade av bannord, banket hun standhaftig på døren til han omsider slapp henne inn og hun kunne utføre sitt ærend. Be om den utestående lønnen sin.
Og nå kjenner jeg den igjen. Den følelsen av å stå opp for meg selv, av å ta kontrollen over eget liv nå som jeg gjorde da. Da min venninne og jeg spaserte ut den tre meter høye porten med nesten et helt år i kofferter og bager. Og herren i huset, som hadde fulgt etter oss ut, ble stående i porten å se etter oss med det jeg fortsatt den dag i dag velger å tolke som angrende øyne.
Og hun så seg aldri tilbake.

149 KOMMENTARER

 1. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like
  to send you an e-mail. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

 2. Hi! This is my first visit to your blog! We are
  a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
  Your blog provided us useful information to work on. You have done
  a wonderful job!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.