COSTA DA CAPARICA

Det er ikke til å legge skjul på at snøfallet de første dagene i mars føltes som en utsettelse av våren. Som igjen førte til at jeg i enda større grad begynte å drømme om sommer, sol og varme. Og det var sånn tankene mine førte meg tilbake til fjorårets sommerferie-destinasjon for familien Gluch.

Det var ene og alene på grunn av en 6 dagers fotball-camp for sønnen vår Fabian at vi endte opp i Costa da Caparica i Portugal. Jeg må ærlig innrømme at ut fra bildene jeg fant på nettet var jeg en smule skeptisk, men samtidig hadde jeg ikke noe valg. Hos oss går fotballen foran alt. Så jeg trøstet meg med at byen lå kun 10-15 minutter med taxi fra Lisboa, en av mine desiderte favoritt-byer, så hvor ille kunne det bli.

Men skepsisen ble ikke noe mindre da vi en søndag i begynnelsen av juli kom kjørende inn i byen. For meg fremsto det som om den besto utelukkende av en relativt sjarmløs hovedgate. På den ene siden lå det stort sett hoteller med noen tilfeldige butikker strødd innimellom. Og det er jo for så vidt ikke så uvanlig på et feriested. Men på den andre siden, på strandpromenaden, lå det som så ut som kjempelange containere på rekke og rad så langt øye rakk! Jeg må ærlig innrømme at hjerte mitt sank langt ned i magen og jeg begynte å angre på at jeg ikke hadde kjempet litt hardere for å unngå at nok en ferie ble bestemt ut fra podens fotball-interesse.

Men vi kom oss inn på hotellet, Tryp Lisboa Caparica Mar Hotel, og det var faktisk en hyggelig overraskelse. Vi ble tatt vel imot av hyggelige og service-mindede ansatte og og rommet vi fikk var både delikat og romslig med et stort, deilig bad. Og, skulle det vise seg, i hotellets bar serverte de en av de beste Gin & Tonics jeg har smakt. Og jeg har smakt mange. Okey Helene, opp med hodet, dette overlever du i 10 dager.

Det var godt over lunsj-tid så vi kom oss ned i resepsjonen igjen og ba om å få anbefalt en restaurant. Vi ønsket oss sjømat og i følge resepsjonisten var det i så fall mange gode steder å velge mellom. For enkelthets skyld denne første dagen falt valget på den som lå nærmest hotellet.
Overraskelsen var stor da vi oppdaget at restauranten befant seg i en av de uhyrlige kjempe-containerne langs stranden! Herregud, hva slags sted var det vi hadde kommet til?? Men vel innenfor viste det seg å skjule seg en ganske så sjarmerende restaurant og ikke minst, et sted med himmelsk god mat.

Og med unntak av førsteinntrykket fortsatte Costa Da Caparica å overraske oss positivt. Det var faktisk restauranter, alle de lange, og ved første øyekast, svært så skjemmende containerne. For sett fra gaten så vi kun ryggen på dem. Ikke spesielt vakkert. Men fra strandpromenaden åpnet de seg opp med enkle men fargerike og sjarmerende interiører og med utsikt utover stranden og sjøen. Og, viktigst av alt, fantastisk god mat nesten uten unntak.

Caparica er først og fremst en yndet surfe-destinasjon der den ligger ut mot Atlanterhavet. Men den kilometervis lange stranden er delt opp ved hjelp av mange og lange stenbrygger som sørger for en god fordeling av strandpartier med rolig sjø og partier med store, fantastiske surfe-bølger.
Strandpromenaden strekker seg kilometer på kilometer og egner seg perfekt til joggeturer eller bare for spasering. Vakkert og utrolig deilig.

Og tro det eller ei – det tok meg bare en dag før jeg elsket stedet! Ingen luksus. Ikke på noen måte. Bare en herlig, avslappet atmosfære. Ikke en stor by, men innenfor hovedgaten befinner det seg langt mer hyggelige smågater med butikker og restauranter. Og skulle man ønske noe mer ligger som sagt Lisboa, med alt det den byen har å tilby, bare 10-15 minutter unna med taxi.
Så jeg vil absolutt si at hvis man ønsker en sommerferie med kombinasjon av strandliv og storby, i dette tilfellet Lisboa, er Caparica et rimeligere alternativ enn velkjente Cascais , og ikke minst, mye nærmere.

Goes to show – man skal aldri skue hunden på hårene. Og jeg lærte at å være åpen for det ukjente kan føre til noen av de fineste opplevelsene. Også på feriefronten.

Costa Da Caparica – I´ll be back.

3 314 KOMMENTARER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.