17. mai 2020

Jeg elsker 17. mai. For meg representerer det en dag fylt av bare gode følelser. Glede, takknemlighet og ydmykhet. Gleden ved synet og lyden av barns bekymringsløse feiring. Gleden ved selv å kunne feire dagen med nære og kjære. Takknemlighet for at vi bor i et land hvor vi faktisk kan feire vår nasjonaldag på nettopp denne gledesfylte og bekymringsløse måten. Sammen. Og en ydmykhet med tanke på at dette slett ikke er en selvfølge i den verden vi lever i. Det er en dag preget av samhold og fellesskap. Og det er, ikke minst, en dag preget av tradisjoner.

I år blir det annerledes. Som så mye annet har vært annerledes i år. Men annerledes er ikke nødvendigvis bare noe negativt. Jeg skal ærlig innrømme at da det gikk opp for meg at vi i år ikke ville kunne feire 17. mai på tradisjonelt vis ble jeg skuffet. Skuffet og lei meg. 17. mai. Dagen jeg ser sånn frem til hvert år med forventning og glede. Dagen som alltid innfrir. Uansett vær.

Og så var det heldigvis akkurat det jeg innså etterhvert. 17. mai kommer til å innfri i år også. Uansett vær. Uansett om vi må endre litt på tradisjonene våre. For jeg kan fortsatt fylle dagen med glede, takknemlighet og ydmykhet. I enda dypere forstand enn tidligere til og med. Og jeg kan fortsatt feire den sammen med nære og kjære. Og faktisk sette enda mer pris på det enn noen gang. Kanskje har vi faktisk litt godt av det. Det å på alvor måtte ta inn over oss at ingenting er en selvfølge. Selv for oss. Vi som er så ufattelig privilegerte. Vi som bor i et trygt og godt land som Norge.

Jeg tror med hånden på hjerte jeg kan si at jeg aldri har gledet meg mer. At jeg aldri før har kjent på en så genuin takknemlighet og ydmykhet som i år. At det aldri før i samme grad har gått opp for meg hvor viktig denne dagen er. Hvor viktig nettopp det vi feirer denne dagen faktisk er.

Jeg vet at førstkommende søndag er en dag jeg aldri kommer til å glemme. Det er en dag som har satt sitt preg på meg allerede før den er her. Den har gitt meg noe verdifullt selv før jeg har opplevd den. Gitt meg en verdifull lærdom jeg kommer til å ha med meg resten av livet.

Hurra for 17. mai.
Hurra for 17. mai 2020.

31 KOMMENTARER

  1. “I haven’t seen you in these parts,” the barkeep said, sidling over to where I sat. “Personage’s Bao.” He stated it exuberantly, as if word of his exploits were shared by settlers around multitudinous a ‚lan in Aeternum.

    He waved to a unanimated hogshead beside us, and I returned his token with a nod. He filled a eyeglasses and slid it to me across the stained red wood of the bench prior to continuing.

    “As a betting houseman, I’d be assenting to wager a adequate piece of invent you’re in Ebonscale Reach in search more than the carouse and sights,” he said, eyes glancing from the sword sheathed on my hip to the salaam slung across my back.

    https://maps.google.ne/url?q=https://renewworld.ru/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.